Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

Συνεντεύξεις

Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα, αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας της αποστολής και της εταιρικής της φιλοσοφίας για την Coffee Island όπως αναφέρει στο FnB Daily ο Lead of the Coffee Island Sustainability Team Νίκος Πολίτης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ την 1η Οκτωβρίου.

“Στην Coffee Island εργαζόμαστε με αφοσίωση, για όλα αυτά που κάνουν τον κόσμο Καλύτερο”, λέει ο κ Πολίτης και τονίζει ότι η εταιρεία ορίζει τρεις πυλώνες δράσης “Άνθρωπος-Περιβάλλον- Προϊόν”.

Αφορσίωση στη Δημιουργία Αξίας

Η Coffee Island αρχικά παραμένει αφοσιωμένη στη δημιουργία αξίας, ενισχύοντας τους ανθρώπους και τις κοινωνίες, στις οποίες η εταιρεία δραστηριοποιείται. Συγχρόνως διατηρεί ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον
εργασίας, μέσα στο οποίο oι άνθρωποι της λειτουργούν αποδοτικά εξελίσσονται και αναπτύσσουν τα ταλέντα τους, χωρίς διακρίσεις και με σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Ορθολογική  Χρήση Φυσικών Πόρων & Μείωση Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος

“Μέλημά μας είναι η διαρκής διασφάλιση ποιότητας και ασφάλειας των προϊόντων μας, αλλά και η υπεύθυνη προμήθεια και χρήση των προϊόντων και συσκευασιών μας.  Δεσμευόμαστε να λειτουργούμε υπεύθυνα εστιάζοντας στην ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων και τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος”, λέει ο Lead of the Coffee Island Sustainability Team της εταιρείας και συμπληρώνει ότι στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρόσφατη επένδυση στην Coffee-Eco.
“Αυτό το βήμα μας δίνει τη δυνατότητα να πολλαπλασιάσουμε τις ωφέλειες του καρπού του καφέ, αντλώντας περαιτέρω αξία μέσω της αξιοποίησης των υπολειμμάτων από καφέ Espresso”.

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ

Δίνοντας μεγάλη έμφαση σης ποιοτικές πρώτες ύλες η Coffee Island εφαρμόζει το πρόγραμμα
συμβολαιακής γεωργίας που εφαρμόζετε Direct Trade. “Ερχόμαστε σε άμεση επαφή με τις φάρμες με τις οποίες σύνεργαζόμαστε και έτσι δημιουργούμε αμοιβαίες και μόνιμα επωφελείς σχέσεις με τους παραγωγούς”, εξηγεί ο κ Πολίτης.

Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία εγγυάται και διασφαλίζει πως η συγκομιδή αλλά και η επεξεργασία του καφέ γίνονται με μεθόδους που πληρούν τα υψηλά ποιοτικά κριτήρια που θέτει, δίνουν το επιθυμητό ποιοτικό αποτέλεσμα και σέβονται το περιβάλλον. Συγχρόνως, μέσα από τις συμφωνίες που συνάπτει με τους παραγωγούς βοηθά στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και της καθημερινότητας τους αλλά και στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ

Πιστεύοντας πως μια κούπα καλού καφέ έχει τη δύναμη να σε ταξιδέψει η εταιρεία δίνει έμφαση και στις συμφωνίες που κλείνετε με μικρούς παραγωγούς από φάρμες σε Αφρική Αμερική και Ασία.
“Η σκέψη αυτή μας ώθησε στην εξερεύνηση μακρινών χωρών σε όλο τον κόσμο και μας έφερε πιο κοντά με επαγγελματίες που διατηρούν τις δικές τους μικρές φάρμες. Στο ταξίδι μας γνωρίσαμε ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες που μοιράζονται όμως το ίδιο πάθος με εμάς για τον υψηλής ποιότητας καφέ.
Μέσα από μια σειρά αναζητήσεων καταφέραμε να συνδεθούμε με παραγωγούς από
όλο τον κόσμο ενισχύοντας έτσι τις τοπικές κοινωνίες αλλά και τους ανθρώπους που δουλεύουν ακούραστα εφαρμόζοντας νέες καινοτόμες μεθόδους στην καλλιέργεια και την επεξεργασία των καρπών”, υπογραμμίζει
ο κ Πολίτης και συμπληρώνει πως η συνεργασία με τους συγκεκριμένους παραγωγούς έχει πολύ υψηλή σημασία για την εταιρεία. “Με αυτόν τον τρόπο πραγματοποιούμε το όραμά μας, το οποίο δεν είναι άλλο από την παροχή ποιοτικών προϊόντων καφέ προς όλους και η δίκαιη διάχυση των ωφελειών που προκύπτουν από τη δραστηριοποίηση στον χώρο του καφέ σε όλους τους συμμετέχοντες”.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Ωστόσο, πέρα από τις σταθερές συνεργασίες που αναπτύσσει με μικρούς παραγωγούς η Coffee Island ενισχύει ποικιλοτρόπως της τοπικές κοινότητες.
“Είμαστε αφοσιωμένοι στην ευημερία τον σεβασμό και τη φροντίδα των ανθρώπων και
των κοινωνιών που επηρεάζονται από τη λειτουργία μας”, λέει ο κ Πολίτης.

συνεργασία με water to thrive για έργο πνοής στην sidama Αιθιοπίας

Με αφορμή την παρουσίαση του μονοποικιλιακού καφέ Ethiopia Guji η εταιρεία ένωσε τις δυνάμεις της με την παγκόσμια οργάνωση Water to Thrive, χρηματοδοτώντας την κατασκευή ενός πηγαδιού ύδρευσης στην περιοχή
Sidama της Αιθιοπίας, βοηθώντας έτσι στην πρόσβαση στο βασικό αυτό αγαθό.
Όπως λέει ο κ. Πολίτης η κατασκευή του πηγαδιού βοηθάει τους κατοίκους να αποκτήσουν μια περισσότερο λειτουργική καθημερινότητα. Μια καθημερινότητα που δεν θα απειλείται από τις ασθένειες, όπου οι γυναίκες
θα έχουν χρόνο για την οικογένεια και για την εργασία τους και όπου τα παιδιά θα μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς να απουσιάζουν για να βοηθήσουν στη μεταφορά καθαρού νερού από μακρινά σημεία της
περιοχής τους. Με αυτόν τον τρόπο, βελτιώνονται οι συνθήκες ζωής των ανθρώπων στις τοπικές κοινότητες που επιχειρούμε και τίθενται οι βάσεις για ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.