ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΑΠΟ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ESPRESSO

Με αφοσίωση στο περιβάλλον

Η ομάδα της Coffee Island είμαστε περήφανοι για τους ανθρώπους που αποτελούν μέρος της αλυσίδας αξίας μας και χαιρόμαστε να βλέπουμε τους συνεργάτες μας να εξελίσσονται. Η συνεργασία μας με την Coffee-Eco Upcycle εφαρμόζει το μοντέλο κυκλικής οικονομίας στην πράξη επεκτείνοντας την αλυσίδα παραγωγής αξίας του καφέ δημιουργώντας νέα προϊόντα, που προσδίδουν αξία στον καταναλωτή. Με χαρά ανακοινώνουμε ότι η επιτυχία συνεχίζεται και μέσα από την επεξεργασία των υπολειμμάτων του espresso, η Coffee-Eco επεκτείνει τη συνεργασία της και με την εταιρεία σαπουνιών και καλλυντικών Παπουτσάνης για τη δημιουργία μιας premium σειράς καλλυντικών για ξενοδοχεία.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Η ελληνική startup εταιρεία Coffee-eco δημιουργεί καλλυντικά και συσκευασίες (δοχεία) από τα υπολείμματα του εσπρέσο, έχοντας ανακαλύψει μια μέθοδο εκχύλισης που αξιοποιεί τις αντιοξειδωτικές δράσεις και τα θρεπτικά συστατικά του αγαπημένου καθημερινού ροφήματος πολλών ανθρώπων.

Η καινοτομία της εταιρείας έχει μπει στο ραντάρ μεγάλων βιομηχανιών, τις οποίες η Coffee-eco προμηθεύει με επεξεργασμένη πρώτη ύλη καφέ για την παραγωγή των τελικών τους προϊόντων, από τη φόρμουλα μέχρι την τελική συσκευασία.

Τέτοια είναι και η περίπτωση της εταιρείας Παπουτσάνης, με την οποία η ελληνική startup ανέπτυξε μια νέα σειρά πολυτελών καλλυντικών για ξενοδοχεία από υπολείμματα εσπρέσο.

“Συλλέξαμε την πρώτη ύλη του καφέ, την επεξεργαστήκαμε και αναπτύξαμε δύο πρώτες ύλες. Η μία χρησιμοποιείται ως συστατικό για την παραγωγή σαμπουάν, conditioner, scrub, σαπουνιού και lip balm από την εταιρεία Παπουτσάνης. Ουσιαστικά, παίρνουμε τα υπολείμματα του καφέ και εκχυλίζουμε και αναπτύσσουμε μια ενεργή πρώτη ύλη που ενσωματώνεται στις φόρμουλες της. Αυτή η πρώτη ύλη έχει αντιοξειδωτική δράση και ενισχύει το μικροβίωμα του δέρματος”, αναφέρει ο CEO Αλέξης Παντζιαρός.

“Αναπτύσσουμε επίσης πρώτη ύλη για την παραγωγή βιοπλαστικού. Ο Παπουτσάνης φτιάχνει τις συσκευασίες των προϊόντων με πρώτη ύλη από υπολείμματα εσπρέσο. Εμείς έχουμε επεξεργαστεί αυτή την πρώτη ύλη”, εξηγεί.