nissos-coffee-island-sxedia

ΝΗΣΟΣ ΚΑΙ COFFEE ISLAND ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΑΙΔΙ» ΤΟΥΣ

Συνεντεύξεις

Νήσος και Coffee Island έχουν μεγάλα σχέδια για το «παιδί» τους

Το πλάνο για την διεύρυνση της διανομής και της γκάμας της Coffee Cold Brew Beer, τα χαρακτηριστικά του προϊόντος και ο ρόλος της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ Το άρθρο αποτελεί τη δημοσιογραφική κάλυψη του κ. Δημήτρη Τσουκαλά / Businessnews.gr από το Media day που οργάνωσε η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στις 01/11/2022.

Οι δύο εταιρείες-μέλη της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Νήσος και Coffee Island, παρουσίασαν χθες σε δημοσιογραφικό γεύμα το νέο καινοτόμο τους προϊόν, Coffee Cold Brew Beer, το οποίο αποτελεί την πρώτη μεγάλη συνεργασία μελών της Πρωτοβουλίας στην ανάπτυξη νέου προϊόντος.

Οι δύο ελληνικές εταιρίες άνοιξαν μια νέα αγορά με μια πρωτόγνωρη και καινοτόμο εμπειρία παγωμένου καφέ που είναι… μπύρα. Το μότο που συνοδεύει τη δημιουργία του νέου προϊόντος είναι: «Θες καφέ; Πιες μια μπύρα» και όπως ανέφεραν ο ιδιοκτήτης της εταιρίας ΝΗΣΟΣ, Αλέξανδρος Κουρής και ο CEO της Coffee Island, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, ήταν κάτι που και οι δυο εταιρείες είχαν στον μυαλό τους και εξέταζαν για αρκετά χρόνια. Αυτό βοήθησε όχι μόνο να δώσουν τα έρια μέσα σε λίγα μόλις λεπτά όταν συζήτησαν σχετικά αλλά και να κατορθώσουν να αναπτύξουν το προϊόν μέσα σε 4-5 μόλις μήνες, λανσάροντας το μέσα στην φετινή καλοκαιρινή σεζόν. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε πως η πρώτη του επαφή με κάποιο ανάλογο προϊόν είχε γίνει πριν μερικά χρόνια στις ΗΠΑ ενώ και ο κ. Κούρης ανέφερε πως η Νήσος εδώ και χρόνια έχει αποκτήσει σχετικό εξοπλισμό από την Καλιφόρνια για να πειραματιστεί με τέτοιες προτάσεις. Αμφότεροι, πάντως, αναγνώρισαν τον καταλυτικό ρόλο που διαδραμάτισε η συμμετοχή και των δυο εταιρειών στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

Στόχος η διεύρυνση της γκάμας και της διανομής- Το βλέμμα στο εξωτερικό

Αυτή την στιγμή το Coffee Cold Brew Beer, που έχει τύχει αρκετά καλής υποδοχής, είναι διαθέσιμο στο δίκτυο των περίπου καταστημάτων της Coffee Island στην Ελλάδα αλλά υπάρχουν σημαντικά σχέδια με χρονικό ορίζοντα την επόμενη θερινή σεζόν. Όπως ανέφεραν οι Αλέξανδρος Κουρής και Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, στόχος είναι να υπάρξουν και άλλοι κωδικοί και να προκύψει μια «οικογένεια» προϊόντων, αλλά και να επεκταθεί η διανομή σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία και κανάλια, συμπεριλαμβανομένου και του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων. Όσον αφορά τα νέα προϊόντα που εξετάζονται, μια σκέψη που αποκαλύφθηκε είναι η χρησιμοποίηση decaf καφέ για ένα από αυτά. Επίσης επιδίωξη των δυο πλευρών είναι και η επέκταση στο εξωτερικό, σε πρώτο στάδιο μέσω του δικτύου καταστημάτων της Coffee Island εκτός συνόρων, με την αρχή να γίνεται από την Κύπρο. Μάλιστα ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος που εκλέχτηκε αντιπρόεδρος του Specialty Coffee Association (SCA) για το χρονικό διάστημα 2021 – 2022 ενώ τον Ιανουάριο του 2023 θα αναλάβει την προεδρία του Συνδέσμου, ανέφερε πως άλλα μέλη του διεθνούς συνδέσμου έχουν έρθει σε επαφή με την Coffee Cold Brew Beer και τους έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις.

Ακόμη αναφοράς χρήζει το γεγονός πως στο δίκτυο της Coffee Island διατίθεται πλέον επίσης και η Νήσος Pilsner. Η αλυσίδα προχωρά σταθερά στην διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων που προσφέρει και της γενικότερης πρότασης της και όπως φαίνεται η παρουσία της κατηγορίας μπύρας πρόκειται να ενισχυθεί στα καταστήματα της, με διεύρυνση της συνεργασίας με την Νήσος.

Τα χαρακτηριστικά του προϊόντος

Η Coffee Cold Brew Beer αποτελεί στην ουσία τον τέλειο Craft καφέ κρύας εκχύλισης που, όμως, είναι μπύρα!. Συνδυάζει Υψηλής ποιότητας βύνες κριθαριού και βρώμης, medium-dark specialty κόκκους των μονοποικιλιών Obata Brazil και Castillo Colombia, φρεσκοκαβουρδίζονται, φρεσκοαλέθονται και ζυθοποιούνται αργά και φυσικά. Με αρώματα καφέ, σοκολάτας και φρούτων, πλούσιο αφρό και σώμα, χαμηλή πικράδα, χαμηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη και φυσικό ανθρακικό είναι διαθέσιμη σε συσκευασία 330 ml και με 5% αλκοόλ.

Επιτυχημένο παράδειγμα συνεργατικής καινοτομίας

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου προιόντος παρευρέθηκαν και ο Πρόεδρος του ΔΣ ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Άγις Πιστιόλας, καθώς και Μέλη και Στελέχη των εταιριών της Κοινότητας. Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Πρωτοβουλίας στο πλαίσιο της εκδήλωσης σχολίασε: «Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για αυτή την κοινή δημιουργία της ΝΗΣΟΣ και της Coffee Island. Είναι η πρώτη συνεργασία εταιριών – Μελών μας που έχει ως αποτέλεσμα τη γέννηση ενός νέου προϊόντος. Η COFFEE COLD BREW BEER αποτελεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα συνεργατικής καινοτομίας και co- branding και επιβεβαιώνει ότι στους κόλπους της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ υπάρχουν οι συνθήκες που προωθούν και διευκολύνουν όλο και πιο σημαντικές συνέργιες μεταξύ των Μελών».