ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ, Η COFFEE ISLAND ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ.

Δελτία τύπου ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

Η ομάδα της Coffee Island, συνεχίζει, με αφοσίωση, να νοιάζεται για όλα αυτά που κάνουν τον κόσμο καλύτερο.

Ως αρωγός διαφόρων πρωτοβουλιών που ενισχύουν την τοπική κοινωνία και σε σταθερή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πάτρας, οι άνθρωποι της Coffee Island επιλέγουν να βρίσκονται δίπλα στους νέους φοιτητές και μελλοντικούς επιστήμονες υποστηρίζοντας την πολυδιάστατη δράση του Π.Π. Θεσμοί, που έχουν καθιερωθεί από τον εκπαιδευτικό φορέα, όπως τα Φοιτητικά Βραβεία Αριστείας, το Welcome-UP Festival, το Παιδικό Φεστιβάλ ΤΕΕΑΠΗ κ.α έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Coffee Island, ως δράσεις που γεφυρώνουν την επιχειρηματική με την τοπική κοινωνία και τις νέες γενιές.

Ενισχύοντας τον δεσμό μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην προώθηση της υγείας και της επιστήμης για το κοινό καλό, για πρώτη φορά και με μεγάλη χαρά, οι άνθρωποι της εταιρίας προχώρησαν στη δωρεά πέντε προπλασμάτων εγκεφάλου (Brain Kits) προς την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και ειδικότερα προς το Τμήμα Νευροχειρουργικής. Πρόκειται για επαναχρησιμοποιούμενα μοντέλα εγκεφάλου, που δίνουν τη δυνατότητα σε νέους νευροχειρουργούς να εκπαιδευτούν σε χειρουργικές πράξεις, υπό συνθήκες οι οποίες προσομοιάζουν στις πραγματικές.

Η δωρεά των «Brain kits» ήταν καθοριστική για την επιτυχή διοργάνωση του διεθνούς εκπαιδευτικού σεμιναρίου: ATHENS VASCULAR AND ENDOVASCULAR HANDS ON COURSE, που πραγματοποιήθηκε στις 12-13 Απριλίου 2024, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας.

«Η στήριξη της επιστήμης σε πρακτικό επίπεδο μέσω τέτοιων κινήσεων αποτελεί έναν καθοριστικό παράγοντα για την εξέλιξη της ιατρικής πρακτικής. Η συμβολή του ιδιωτικού τομέα με δωρεές, όπως αυτή της Coffee Island, αποδεικνύεται κρίσιμη για τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Παρά το γεγονός ότι οι νέοι γιατροί εκπαιδεύονται κυρίως στα δημόσια συστήματα υγείας, η στήριξη της επιστήμης με παροχή σύγχρονου εξοπλισμού προάγει την ανάπτυξή τους και ενισχύει τις δεξιότητές τους.» δήλωσε σχετικά  ο Αναπληρωτής Καθηγητής Νευροχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Δρ. Βασίλης Παναγιωτόπουλος.