zisimopoulos-diakrinomaste-texnologika

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ

Συνεντεύξεις Συνεντεύξεις - Απόψεις

Ο Απόστολος Ζησιμόπουλος, IT Senior Manager

“Digital Coffee Island in a Digital World”

Μας είπε…

Ξεκινήσαμε ένα ταξίδι που έχει δρόμο

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι το συνεχές ταξίδι της μάρκας για την εκμετάλλευση και ορθή χρήση της τεχνολογίας σε κάθε τομέα και δραστηριότητα της εταιρίας. Το motto μας “Digital Coffee Island in a Digital World” είναι μια στρατηγική από μόνο του. Στα τελευταία χρόνια το σύνολο των επιχειρησιακών διαδικασιών του οργανισμού ψηφιοποιείται με απώτερο στόχο την αύξηση παραγωγικότητας.

Οι ωφελούμενοι από τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Είναι οι εργαζόμενοι της εταιρίας και τα καταστήματα, όλοι οι συνεργάτες και οι προμηθευτές μας, καθώς και οι καταναλωτές. Με την ψηφιακή εξέλιξη ωφελούνται όλοι με μειωμένα κόστη, ταχύτερες διαδικασίες, γρηγορότερη εξυπηρέτηση και υπάρχει για την εταιρία συνεχής βελτιστοποίηση και συντονισμός μεταξύ εταιρίας-δικτύου-προμηθευτών.

Τι σημαίνει ψηφιακή ωρίμανση της Coffee Island;

Το πιο σημαντικό, η ψηφιακή εξέλιξή μας είναι στρατηγική απόφαση της εταιρίας και στηρίζεται έμπρακτα από τη Διοίκηση με τη διασφάλιση όλων των απαραίτητων και απαιτούμενων πόρων. Δεύτερον, η ομάδα πληροφορικής έχει στελεχωθεί από έμπειρα και επιστημονικά καταρτισμένα στελέχη. Τρίτον, συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους προμηθευτές της αγοράς, ώστε όλες οι υποδομές και ο εξοπλισμός μας να βελτιώνονται διαρκώς. Τέλος, το επιχειρησιακό λογισμικό περιλαμβάνει μια σουίτα συστημάτων τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους και αυτοποιημένα εξυπηρετούν όλο το πλήθος των επιχειρησιακών διαδικασιών.

Όλες οι παραπάνω εφαρμογές και διαδικασίες, μαζί με στοιχεία από την αγορά, τις έρευνες που έχουμε στη διάθεσή μας αποτελούν τον πραγματικό πλούτο του οργανισμού. Όλα αυτά τα δεδομένα αποθηκεύονται με ασφάλεια με σκοπό να αποτελέσουν μέσα από εργαλεία ανάλυσης, αλγορίθμους μηχανικής μάθησης και κατάλληλης οπτικοποίησης έξυπνους “συμβούλους” για τη λήψη έγκαιρων και σωστών αποφάσεων.

Πόσο αγγίζει την κουλτούρα η ψηφιακή ωρίμανση;

Ο οργανισμός υιοθετεί διαρκώς εργαλεία και συστήματα ψηφιακού μετασχηματισμού που κάνουν καλύτερη την οργάνωση, την επικοινωνία και την παραγωγικότητά μας. Δημιουργείται μια νέα κουλτούρα, όπου όλοι κατανοούν πόσο σημαντική και μαζί ευκολότερη είναι η αύξηση της αποδοτικότητας, η ταχύτητα και η συνένωση διαδικασιών και τμημάτων που δούλευαν έτσι κι αλλιώς μαζί..

Μέσα στο 2022 βραβευτήκατε 4 φορές…

Η εταιρεία μας έχει αρκετές φορές βραβευτεί με κορυφαίες διακρίσεις για την ψηφιακή της εξέλιξη στα τελευταία χρόνια. Η δική μας τεχνολογική ομάδα, αλλά και όλοι στην εταιρία, νιώθουμε υπερήφανοι, αλλά ταυτόχρονα όλοι καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι ο οργανισμός να συνεχίσει να προσφέρει ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες σε όλους και με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Μερικά από τα βραβεία που λάβαμε είναι:

 • GOLD Impact Bite Award, Διαχείριση Logistics και Παραγωγής (ΟΚΤ ’22)
 • SILVER Impact Bite Award, Ψηφιακό Μετασχηματισμό Coffee Island (ΟΚΤ ’22)
 • GOLD Retail Business Award, Digital Transformation Retailer (ΙΟΥΛ ’22)
 • GOLD Retail Business Award, Best Retailer’s Mobile App (ΙΟΥΛ ’22)
 • WINNER Growth Award (Eurobank-Grant Thornton), Ψηφιακή Εξέλιξη (ΦΕΒ ’20)

Πρακτικά, τι βελτιώνει ο ψηφιακός μετασχηματισμός;

Μέχρι σήμερα στην εταιρία μας έχουν βελτιωθεί αρκετοί, ποιοτικοί δείκτες:

 • Αύξηση αποδοτικότητας εργαζομένων & αύξηση της ικανοποίησης τους
 • 20% αύξηση της παραγωγικότητας στις μονάδες παραγωγής
 • 100% ακρίβεια & ασφάλεια σε όλες τις ψηφιοποιημένες διαδικασίες του οργανισμού
 • 100% ακρίβεια και ιχνηλασιμότητα αποθεμάτων προϊόντων
 • 25% μείωση των απαιτούμενων χώρων αποθήκευσης
 • 100% ταχύτερη απόκριση σε θέματα ποιότητας
 • 100% αυτοματοποίηση διαδικασιών τμημάτων ποιοτικού ελέγχου και διασφάλισης ποιότητας
 • Βελτίωση ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών προς τους τελικούς καταναλωτές
 • 15% μείωση βλαβών τεχνολογικού εξοπλισμού
 • 30% μείωση δαπανών ανταλλακτικών εξοπλισμού
 • 90% reporting/αποθήκευση στις υποδομές του Coffee Island data warehouse
 • Data driven decision making του οργανισμού καθώς και αξιολόγηση ενεργειών ή αποφάσεων με ψηφιακή παρακολούθηση δεικτών απόδοσης
 • Βελτίωση εικόνας καταστημάτων, παραγγελειών, εξυπηρέτησης μέσω της ψηφιακής καινοτομίας
 • Ανάπτυξη εφαρμογής παραγγελιοληψίας My Coffee Island App με κορυφαίες βαθμολογίες και κριτικές
 • Ανάπτυξη προγράμματος πιστότητας καταναλωτών σε φυσικό και ψηφιακό κατάστημα
 • Ταχύτερη, ευκολότερη και αποδοτικότερη εκπαίδευση εργαζομένων στον οργανισμό με ψηφιακές μεθόδους
 • Επέκταση και ενίσχυση συνεργασιών με σκοπό την καλύτερη παροχή υπηρεσιών
 • Βελτίωση υπηρεσιών customer service και ταχύτερη απόκριση σε ερωτήσεις/παράπονα/ενημέρωση των καταναλωτών μας
 • Βελτίωση διαδικασιών εφοδιαστικής αλυσίδας από την παραγωγή του καφέ στις φάρμες μέχρι την τελική κατανάλωση με παράλληλη χρήση εφαρμογών κυκλικής οικονομίας και μηδενικών αποβλήτων

Εχει κάποιο τέλος αυτό το ταξίδι;

Δεν γνωρίζουμε ποιες αλλαγές μας επιφυλάσσει το μέλλον, ούτε ποιες νέες συνθήκες θα επικρατούν στην αγορά μας, αλλά πρέπει να διαρκώς να εξελισσόμαστε σε μια παράλληλη πορεία με τον συνεργάτη του δικτύου, τον καταναλωτή και με τη νομοθεσία.

Ετσι, οι στόχοι του προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού διαρκώς εξελίσσονται και αυτοί, ώστε να έχουμε ορατά αποτελέσματα για καθημερινά προβλήματα που προκύπτουν. Η προσπάθεια πρέπει να είναι συνεχής και αυξανόμενη διότι η τεχνολογία εξελίσσεται με πολύ γρήγορο ρυθμό, η κοινωνία μας αποκτά όλο και μεγαλύτερη ψηφιακή ωριμότητα, οι καταναλωτές έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από όλα τα Brands, και ο ανταγωνισμός εξελίσσεται. 

Η συνεχής ψηφιακή εξέλιξη είναι μονόδρομος για την επίτευξη του οράματος του οργανισμού μας να μπορεί να προσφέρει ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες σε όλους μέσα από καθημερινές μοναδικές εμπειρίες.

Κάθε εργαζόμενος και μια ιστορία 

Ο Απόστολος και τα στελέχη Coffee Island που παρουσιάζονται στη σειρά «Κάθε Εργαζόμενος και μια Ιστορία», έχουν κάτι ενδιαφέρον να πουν για την αλυσίδα αξίας της μάρκας, αλλά και για την αφοσίωση στις δράσεις Βιώσιμης ανάπτυξης. Τα στελέχη Coffee Island θέλουν να επηρεάσουν θετικά μέσω της γνώσης, φρέσκων ιδεών και απόψεων το μέλλον και τη σκέψη νέων, φοιτητών, υποψήφιων εργαζόμενων και πιθανών επιχειρηματιών αλλά και τους καθημερινούς ανθρώπους που αγαπούν τον ποιοτικό καφέ.