arogoi-stegi-melissa

ΑΡΩΓΟΙ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΜΕΛΙΣΣΑ

Δελτία τύπου ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ Με αφοσίωση στον άνθρωπο

Τα καφεκοπτεία Coffee Island στηρίζουν την κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των ενήλικων κοριτσιών της «Μέλισσα» Στέγη Παιδικής και Εφηβικής Προστασίας Θηλέων

Η Coffee Island στο πλαίσιο της στρατηγικής της, για τη βιώσιμη ανάπτυξη 2021 – 2025, εγκαινιάζει μια σειρά από δράσεις που στόχο έχουν τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών στις πόλεις που δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, η Coffee Island υποστηρίζει τη «Μέλισσα» Στέγη Παιδικής και Εφηβικής Προστασίας Θηλέων με έδρα τη Θεσσαλονίκη. H Coffee Island ανοίγει τις πόρτες των πιστοποιημένων εκπαιδευτηρίων της – Coffee Campus – και προσφέρει τη δυνατότητα στα ενήλικα κορίτσια της «Μέλισσας» να ενταχθούν και να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα εκπαίδευσης για επαγγελματίες Barista-Καφεκόπτες, λαμβάνοντας, στο τέλος του προγράμματος, και την ειδική πιστοποίηση.

Επιπλέον, μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης με θέμα «Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός» από το Τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού της Coffee Island, οι συμμετέχουσες θα αποκτούν ακόμα περισσότερα εφόδια για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, ενώ τα βιογραφικά τους θα προωθούνται σε καταστήματα του δικτύου της Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εκπαίδευση συνιστά έναν από τους πλέον βασικούς πυλώνες δράσης της αλυσίδας. Η Coffee Island επενδύει διαρκώς σε αυτόν, χαρίζοντας πολύτιμη τεχνογνωσία στους συνεργάτες της και εκπαιδεύοντας επαγγελματίες barista.

Το Coffee Campus αποτελείται από 4 εκπαιδευτήρια σε Πάτρα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λευκωσία τα οποία είναι πιστοποιημένα από την Specialty Coffee Association (SCA) ως Premier Training Campuses. Οι εκπαιδευτές, είναι καταρτισμένοι στην εκπαίδευση και ταυτόχρονα διαθέτουν πρακτική εμπειρία στον χώρο. Στην ομάδα του Coffee Campus ανήκουν 5 Authorized SCA Trainers (ASTs), οι οποίοι κατέχουν την ανώτατη διάκριση στον χώρο της εκπαίδευσης του καφέ, καθώς και 3 Q graders συνολικά στην εταιρία.

Ο Αλέξανδρος Ζαπανιώτης, Managing Director της Coffee Island, δήλωσε σχετικά: «Η Coffee Island είναι μια αμιγώς ανθρωποκεντρική εταιρεία. Ο specialty καφές που απολαμβάνουν καθημερινά οι επισκέπτες μας σε όλη τη χώρα, κρύβει από πίσω του μια ανθρώπινη αλυσίδα που δουλεύει με αγάπη και μεράκι καθημερινά. Έτσι λοιπόν, η συνεργασία με τη «Μέλλισσα» και αισίως στο μέλλον και με άλλους φορείς, συνιστά για εμάς μια φυσική εξέλιξη. Με μεγάλη χαρά, ανοίγουμε τις πόρτες του Coffee Campus και προσφέρουμε την τεχνογνωσία μας, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση των ενηλίκων κοριτσιών που βρίσκονται υπό την επιμέλεια της Στέγης. Η συνεργασία με τοπικούς φορείς, στις περιοχές που δραστηριοποιούμαστε, για το ευρύτερο κοινό καλό, αποτελεί σημαντική προτεραιότητα στη στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης του οργανισμού μας.»

Η κυρία Βασιλεία Μαύρου, Διευθύντρια της «Μέλισσας» δήλωσε σχετικά: «Το ξεκίνημα της συνεργασίας μας με την εταιρεία Coffee Island μας κάνει να αισθανόμαστε ευγνώμονες και απέραντα χαρούμενοι. Μετά από δύο δύσκολα χρόνια, λόγω της πανδημίας, έρχονται οι άνθρωποι της Coffee Island και χτυπούν την πόρτα μας, έχοντας μία πρωτοποριακή πρόταση, να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των ενήλικων κοριτσιών που υποστηρίζουμε, αλλά και των παιδιών που συνεχίζουμε να διατηρούμε επικοινωνία μαζί τους. Στόχος είναι να χτιστεί, μία όμορφη συνεργασία που θα δίνει τη δυνατότητα κοινωνικής ενσωμάτωσης στα προστατευόμενα κορίτσια μας. Όνειρο είναι, να εμπνεύσουμε κι άλλους. Εκ μέρους του ΔΣ του Ιδρύματος και όλων των ανθρώπων της Μέλισσας, τους ευχαριστούμε από καρδιάς.»