ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ETHOS

Δελτία τύπου ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

H Coffee Island έλαβε την πιστοποίηση ETHOS, το πρότυπο αξιολόγησης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Η Coffee Island έλαβε την πιστοποίηση ETHOS, το πρότυπο αξιολόγησης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που έχει εκπονηθεί από κοινού από το CSR Hellas και την EUROCERT, και εστιάζει στις βασικές αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ο έλεγχος, η αξιολόγηση και η πιστοποίηση έγιναν στα πλαίσια της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

Η Coffee Island επιθεωρήθηκε σε 184 σημεία μέτρησης της πιστοποίησης, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται ήδη στις δεσμεύσεις και τα πλάνα της εταιρικής της διακυβέρνησης και παρακολουθείται σταθερά η πρόοδός τους μετά την αρχική μελέτη αναγνώρισης θεμάτων (materiality assessment) που υλοποίησε η εταιρία προς 3.000 κοινωνικούς της εταίρους.

Ο Managing Director της εταιρίας Αλέξανδρος Ζαπανιώτης δήλωσε σχετικά: «Η πιστοποίηση ETHOS μας γεμίζει υπερηφάνεια και χαρά, αλλά και μεγαλύτερη ευθύνη. Ως η μεγαλύτερη αλυσίδα καφεστίασης, θα συμβάλλουμε στοχευμένα στη βιώσιμη ανάπτυξη & την κοινωνική ευημερία με μακρόπνοες ενέργειες, που δείχνουν συνέπεια, ηθική και συμφωνία με τις αξίες μας. Θέλουμε η συμβολή μας στην κοινωνία, το περιβάλλον και τους ανθρώπους να αποδεικνύει, πως όταν επιχειρείς, πρέπει πρώτα από όλα να δημιουργείς κοινή αξία για τους πολλούς, συνεισφέροντας έμπρακτα.»